Project

Het doel van het project is de uitbreiding van het Tamakali Early Childhood Development Centre met twee lokalen en een bibliotheek. Hier zal basisonderwijs worden gegeven aan 60-80 Masai kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Het ECD Centre ligt in het Olchore Onyore gebied, vlakbij Nairobi in Kenia. De kosten voor de bouw bedragen 47.000 euro.*

Met de beklimming van de Kilimanjaro willen we geld inzamelen voor dit project door middel van "vrienden" te verzamelen, persoonlijke sponsoring van deelnemers en op nog vele andere manieren!

*Wordt het ingezamelde bedrag van 47.000 euro overschreden, dan zal het geld worden ingezet voor een ander project van EducAIDed.

Olchore Onyore SHG Party 2 Oct 2011 197

 

Waarom dit project?

Educatie is één van de belangrijkste aspecten in de ontwikkeling van een land. Het is daarom belangrijk dat kinderen al op vroege leeftijd worden gestimuleerd in leren, denken en spelen.

In Kenia kunnen kinderen vanaf 7 jaar naar de basisschool, echter zijn er weinig mogelijkheden voor ontwikkeling tot hun zevende levensjaar en is de kwaliteit van basisonderwijs in de omgeving van het ECD Centre onvoldoende. Veel kinderen beginnen met een leerachterstand aan de basisschool en komen dan ook vaak in grote klassen terecht. De kans dat zij voortijdig stoppen met school is groot.

Lees meer: Waarom dit project?

Uitvoering

Voor de bouw worden lokale mensen en materialen ingezet. Op deze manier wordt de economie van de lokale gemeenschap gestimuleerd. 

moeders aan het werkEr zal een professionele docent worden aangesteld, samen met een vrijwilliger voor het geven van lessen. TAK zal in samenwerking met de ouderraad de school leiden. Om de duurzaamheid van de school te waarborgen wordt per kind schoolgeld betaald. Ouders die geen geld hebben, kunnen in ruil voor werk wat zij voor de school verrichten, hun kind alsnog naar school laten gaan.

Lees meer: Uitvoering

Werkwijze EducAIDed

Alle kinderen, waar ook ter wereld, hebben recht op onderwijs. Onderwijs draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen en geeft hen een kans op een beter leven.

EducAIDed ondersteunt onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Wat EducAIDed bijzonder maakt is dat deze stichting draait op de kracht van alleen vrijwilligers. EducAIDed ontvangt en beoordeelt projectvoorstellen die binnenkomen vanuit een ontwikkelingsland. Ook wordt vooronderzoek gedaan naar de organisatie waarmee een samenwerking wordt aangegaan. 

Lees meer: Werkwijze EducAIDed