Expedition Kilimanjaro

Met het beklimmen van de Kilimanjaro willen wij bewustwording creëren over het feit dat niet alle kinderen ter wereld gelijke kansen krijgen. Door de klim te koppelen aan een goed doel laten wij zien dat we staan voor betrokkenheid, duurzaamheid en samenwerking. Betrokken door iets voor een ander te doen in de vorm van het mogelijk maken van onderwijs. Onderwijs is duurzaam en geeft een kind kansen op een betere toekomst. En we laten zien dat je samen een doel kunt bereiken door in actie te komen!

Wij hopen door middel van het aangaan van deze uitdaging mensen te inspireren ook in actie te komen voor het project in Kenia! Help us spread education!
 
kilimanjaro1
© Jarosław Figiel

In Januari 2014 beklimmen wij Mount Kilimanjaro voor een project van EducAIDed. Met behulp van een professioneel expeditie team gaan we de Machame route lopen. Deze route kan gelopen worden in 6 en in 7 dagen. Wij kiezen voor de zevendaagse variant, omdat deze één acclimatiseringsdag bevat. Deze dag helpt ons om te wennen aan de hoogte en vermindert de kans op hoogteziekte.

Het professionele expeditie team bestaat uit een hoofdgids, assistent gidsen, dragers en een kok. De Machame route is één van de mooiste, maar ook één van de steilste routes. Door van te voren hard te trainen, hopen we de top te gaan halen!