Alanda

Tijdens haar reis door Zuid Amerika ontstond bij Elna het idee om de Kilimanjaro te beklimmen voor een goed doel.  Terug in Nederland sprak ze haar ideeën uit en kreeg mensen in beweging om haar te helpen dit doel te realiseren. Zo ook mij, mijn naam is Alanda Vos en in eerste instantie zou ik alleen helpen bij het organiseren van het benefietconcert (16 november!) maar stiekem begonnen de kriebels te komen om ook mee te klimmen!

Doordat ik in 2012 betrokken ben geweest bij een auto-ongeluk leek de beklimming  een ver-van-mijn-bed-show en had ik deze persoonlijke uitdaging al afgeschreven. Met dat de maanden voorbij gingen, ging het met mijn gezondheid beter en kreeg ik een klein beetje hoop.
In juni heb ik dan eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en heb ik het idee om de Kilimanjaro te beklimmen voorgesteld aan mijn fysiotherapeut. Hij was meteen enthousiast en vertelde mij dat ik (mits veel training) in februari in staat zal zijn om mee te klimmen!!

Waar doe ik het voor?

Naast dat het een persoonlijk avontuur is staat natuurlijk het doel 'de verdere uitbreiding van het Early Chilhood Development Centre in Kenia' voorop!

Wij realiseren ons niet genoeg dat het helemaal niet vanzelfsprekend is dat iedereen de kans krijgt om naar school te gaan. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen in een veilig leerklimaat kans krijgen op onderwijs waarin ze al op vroege leeftijd uitgedaagd en gestimuleerd worden. Hierdoor kunnen deze kinderen net als in Nederland op latere leeftijd excelleren en kansen krijgen hun visie en talenten te ontwikkelen. Juist door onderwijs kunnen deze kinderen later een beter leefklimaat creëren. Een beter leven begint dus echt bij onderwijs!

Ik vind het heel mooi om op deze manier niet alleen voor jezelf te leven maar je in te zetten voor een ander. Ik klim de Kilimanjaro voor educatie! Help jij me mee?